Wat je als ZZP’er moet weten over de miljoenennota

Prinsjesdag 2014. Onze koning die voor de tweede keer de troonrede uitsprak, tactieken om de beste selfie met gouden koets te maken en een hele hoop met cijfertjes. De hoedjes zijn inmiddels weer opgeborgen en de gouden koets staat weer op de stalling. Wat overblijft, zijn de cijfers. Onze eigen Dieuwertje Homan van ZZPerfect zet voor ons op een rijtje wat deze Prinsjesdag betekent voor ZZP’ers.

Er staat veel verandering op het menu, waarvan het meeste positief is. Zo gaat wordt de eerste belastingsschijf verlaagd met 0,25%. Dat betekent dat er over de eerste € 19.649 minder belasting betaald hoeft te worden. Ook blijft het lagere BTW-tarief van 6% voor herstel- en renovatiewerk een half jaar langer geldig dan gepland, namelijk tot 1 juli 2015.

Wat ook op de planning staat voor 2015, is de invoering van de VAR-module. Over de precieze invulling is nog niet veel bekend, maar zeker is al wel dat de in 2014 afgegeven VAR’s ook in 2015 geldig zullen zijn. In het nieuwe systeem hoeven de VAR’s ook niet langer per opdracht aangevraagd te worden.

Mogelijk wordt vanaf 1 januari 2015 de zelfstandigen aftrek nog meer beperkt, wat het overgaan op een BV interessanter kan gaan maken voor een aantal ZZP’ers. Voor zzp’ers die resultaat uit overige werkzaamheden genieten, vergelijkbaar met de MKB winstvrijstelling, komt er misschien een ZZP-vrijstelling. De ZZP-vrijstelling is een mooie tegemoetkoming voor zzp’ers die voor de inkomstenbelasting niet als ondernemer worden gezien en daardoor aftrekposten mislopen.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen paniek. Bij ZZPerfect word je op de hoogte gehouden van alle updates rond boekhouding, belasting en alle andere dingen die komen kijken bij het hebben van een eigen onderneming.

Ga naar de website van ZZPerfect

Meer nieuws van het Launch Cafe

Nieuwe fase voor Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 23 november 2021
NIEUWS! In de zomer van 2020 hebben Niek en Koen afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand (Solide Vastgoed) over de positie en toekomst van het Launch Cafe. Per 1 januari... lees verder

Launch Cafe en Kwadraat samen verder

Nederlands Geplaatst op 11 september 2020
In 2012 is het Launch Cafe begonnen als startup en starters hotspot in de binnenstad van Groningen. Geïnspireerd door concepten uit Silicon Valley en Berlijn, is het Launch Cafe... lees verder