TEDxGroningen, Enna van Duinen legt uit hoe jij daar bij kan zijn

Sinds vorige week zijn de applicaties voor tickets van TEDxGroningen geopend. Een evenement waar verschillende sprekers een talk van 18 minuten of minder houden over diverse onderwerpen. Sprekers vanuit Groningen tot Japan komen op 20 november naar de stadsschouwburg in Groningen om te inspireren. Wij spraken met Enna van Duinen, een van de organisatoren van het evenement, om uit te vinden hoe jij daar bij kunt zijn.

Even voorstellen…

Enna van Duinen is verantwoordelijk voor de Partner Relations van TedxGroningen. In het dagelijks leven is ze zelfstandige trainer en coach, voor onder andere Buro Goeie Grond.

TEDx komt naar Groningen, waar kan ik me aanmelden?

Om aanwezig te zijn bij TEDxGroningen, moet je een applicatie schrijven voor een ticket. Vorig jaar was het aantal aanmeldingen vele malen hoger dan het aantal tickets. Er is ons wel gevraagd waarom we niet op zoek gaan naar een grotere locatie, maar dat willen we niet. We willen de juiste sfeer neerzetten tijdens het evenement. Er is ruimte voor 350 bezoekers, zodat de intimiteit van het evenement behouden blijft.

Hoe maken jullie een selectie uit al die applicaties?

Dit is zeker niet willekeurig, je schrijft niet voor niets een applicatie. Een buitenstaander leest alle applicaties en kiest vervolgens 350 bezoekers uit. Op deze manier wordt er een diverse groep samengesteld. Ga er echt even voor zitten als je je applicatie indient, dat doet de kans dat je er bij kan zijn ten goede!

Wie komt dit jaar spreken op TEDxGroningen?

Ik heb geen idee. Het mooie van dit evenement is juist dat je van te voren niet weet wie er komen. Ik kan wel garanderen dat er sprekers komen met verschillende achtergronden die stuk voor stuk inspirerende verhalen hebben om te vertellen. Natuurlijk is er een kans dat je over bepaalde onderwerpen al veel weet, omdat dit bijvoorbeeld te maken heeft met jouw werkveld. Maar ons doel is dat iedereen verrast zal worden en dit zal ook zeker gebeuren.

Kan ik me nog aanmelden?

Via de website van TEDxGroningen kun je een applicatie indienen voor een kans op een ticket. Ook kun je je inschrijven op de nieuwsbrief zodat je, ook als je er niet bij bent, op de hoogte wordt gehouden van het evenement. Dan weet jij als eerste wanneer de opgenomen talks online komen, bijvoorbeeld.

Ga naar de website van TEDxGroningen

Meer nieuws van het Launch Cafe

Nieuwe fase voor Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 23 november 2021
NIEUWS! In de zomer van 2020 hebben Niek en Koen afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand (Solide Vastgoed) over de positie en toekomst van het Launch Cafe. Per 1 januari... lees verder

Launch Cafe en Kwadraat samen verder

Nederlands Geplaatst op 11 september 2020
In 2012 is het Launch Cafe begonnen als startup en starters hotspot in de binnenstad van Groningen. Geïnspireerd door concepten uit Silicon Valley en Berlijn, is het Launch Cafe... lees verder