Startup helpt bij aardbevingsschade

Weer iets nieuws uit het Launch Cafe: de startup SnagTracker lanceert de Opnametool. Met de OpnameTool kunnen inwoners van het aardbevingsgebied eenvoudig schade aan hun woning in kaart brengen.

Volgens Merijn Goris is de OpnameTool eigenlijk een cadeautje voor Groningers: “SnagTracker maakt inspectie software voor de bouw, we hebben een vereenvoudigde versie gemaakt voor de getroffen inwoners uit het aardbevingsgebied. Op deze manier kunnen we Groningers een handje helpen om hun schade te rapporteren.”

Naast particulieren hoopt Goris ook dat bedrijven gebruik gaan maken van OpnameTool. ‘Ik geloof namelijk dat elk bedrijf werkzaam in de bouw baat heeft bij Opnametool. Met de OpnameTool kunnen bedrijven snel en helder gebreken rapporteren. Nu worden dit soort zaken vaak vastgelegd in een Excel-lijst of men stuurt een foto per mail naar zichzelf. Dat is enorm bewerkelijk, met de OpnameTool kunnen bedrijven enorm veel tijd besparen.

Omgekeerde bewijslast

Zolang de omgekeerde bewijslast nog niet ingevoerd is, blijft het extra belangrijk om je eigen documentatie & bewijslast op orde te hebben. De OpnameTool maakt dit allemaal net even iets gemakkelijker, met de iPad of tablet kan iedereen gratis een schaderapport maken.

Gebruik je tablet

De OpnameTool werkt in je browser, op je tablet. Je maakt met je tablet een foto van de schade, deze kan je markeren en toelichten. Het rapport ontvang je in je e-mailbox in de vorm van een Word document. Gebruikers hoeven niet te betalen en geen account aan te maken voor de OpnameTool.

Gebruik de OpnameTool

Meer nieuws van het Launch Cafe

Bedrijf van de maand maart: PuckYou

Nederlands Geplaatst op 7 maart 2019
Wat is een community waard als je deze niet viert? Precies helemaal niks. In het Launch Cafe werken elke dag meer dan 100 ZZP-ers, freelancers en startups keihard om hun bedrijf... lees verder

Veiligheid as a service

Nederlands Geplaatst op 26 februari 2019
Het motto van het Launch Cafe is ‘Office as a service’. Het Launch Cafe zorgt ervoor dat er razendsnel internet is (shout-out naar Greatwaves), er genoeg koffie en thee is en... lees verder