Startup Aware maakt een droomstart

Steeds meer Nederlanders zijn alleenstaand. Op dit moment telt Nederland 2,5 miljoen alleenstaanden, volgens het CBS gaat dit aantal alleen maar toenemen. Eds Keizer en Zareh Geertjes zagen vanuit het Launch Cafe een gat in de markt en bestormen de App Store met hun nieuwe app. Met de app Aware voelen alleenstaanden zich veiliger als ze alleen zijn.

Met de app kan je in 1 druk op de knop laten weten dat het goed met je gaat. Als iemand niet reageert, staan de seinen op rood en wordt hulp automatisch ingeschakeld. Op deze manier maakt Aware alleen zijn veiliger. Volgens de founders is dat hard nodig, aangezien steeds meer ouderen langer alleen wonen en de thuiszorg steeds meer uitgekleed wordt.

Oprichter Zareh Geertjes vertelt dat hij de app niet gebouwd heeft, omdat hij niet meer met zijn moeder wil bellen. “We bellen vaak meer dan één keer per week, maar toch is het een fijn gevoel dat je tussendoor even kan laten weten dat het goed met je gaat. Met Aware is het makkelijker dan ooit om te weten dat het goed gaat met de mensen om wie je geeft.”

Mooi verhaal, maar zitten mensen hier op te wachten?

Onder andere Algemeen Dagblad, DVHN, Volkskrant en iCulture besteden al aandacht aan de nieuwe app. Door iPhoned werden ze zelfs gebombardeerd tot app van de week. “Aware is goed opgepikt door de media, daardoor hebben we een vliegende start gemaakt en hebben we super veel nieuwe gebruikers mogen verwelkomen. We krijgen ontzettend veel feedback, feature requests en leuke reacties. We zitten echt in een achtbaan!”

We houden het in de gaten, succes jongens!

Ga naar de website van Aware

Meer nieuws van het Launch Cafe

Nieuwe fase voor Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 23 november 2021
NIEUWS! In de zomer van 2020 hebben Niek en Koen afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand (Solide Vastgoed) over de positie en toekomst van het Launch Cafe. Per 1 januari... lees verder

Launch Cafe en Kwadraat samen verder

Nederlands Geplaatst op 11 september 2020
In 2012 is het Launch Cafe begonnen als startup en starters hotspot in de binnenstad van Groningen. Geïnspireerd door concepten uit Silicon Valley en Berlijn, is het Launch Cafe... lees verder