Startup Assist Donar – Startups, basketbal en borrels

 

Basketbalclub Donar start met ingang van het nieuwe basketbalseizoen met een nieuw initiatief om ondernemerschap en werkgelegenheid in de regio te stimuleren: Startup Assist Donar. Op maandag 26 september was de aftrap (of eigenlijk tip-off, zoals het bij basketbal heet), met een persconferentie en borrel in het Launch Café.

Donar klinkt misschien niet als de eerste keuze om startups te begeleiden, maar tijdens de persconferentie legt Marieke Abbink, bestuurslid commerciële zaken bij Donar uit welke rol de club kan spelen:

“Het ontbreekt startups in de beginfase vaak aan een vruchtbaar netwerk, kennis en middelen. Donar kan hierbij helpen door startups in contact te brengen met haar eigen Businessclub.”

Volgens Abbink wordt de deelname voor startups aan die club betaald door de gevestigde bedrijven. Maar het gaat dan niet alleen om een netwerk: “als een startup bijvoorbeeld juridische vragen heeft, nou, wij hebben geloof ik drie advocatenkantoren in onze club. Die verbinding willen we leggen. Sportwedstrijden zijn de basis maar daar omheen kan je van alles aan netwerkactiviteiten en bijeenkomsten organiseren.”

Het is de bedoeling om dit jaar minimaal 25 startups te laten instromen in de businessclub van Donar. De club krijgt daarbij hulp van de gemeente, de Hanze en de RuG, maar werkt ook samen daarin met GasTerra, Hanzevast, Univé, Bossers & Cnossen, NNZ, Launch Café en BENK Advocaten. Na het eerste jaar, waarin een gevestigd bedrijf het lidmaatschap voor de startup betaalt, staat de startup voor de keuze: zelf verder in de businessclub, of niet.
Tijdens de persconferentie boven in het Launch Café werd ook de eerste startup die meedoet bekend gemaakt: Profileermij. Deze startup is een carrièreplatform dat ook loopbaanadvies en -begeleiding geeft. Overigens is het jonge bedrijf ook geen onbekende in het Launch Café, want in 2013 zijn ze in het Launch Cafe begonnen met hun startup.

Meer nieuws van het Launch Cafe

Nieuwe fase voor Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 23 november 2021
NIEUWS! In de zomer van 2020 hebben Niek en Koen afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand (Solide Vastgoed) over de positie en toekomst van het Launch Cafe. Per 1 januari... lees verder

Launch Cafe en Kwadraat samen verder

Nederlands Geplaatst op 11 september 2020
In 2012 is het Launch Cafe begonnen als startup en starters hotspot in de binnenstad van Groningen. Geïnspireerd door concepten uit Silicon Valley en Berlijn, is het Launch Cafe... lees verder