Neelie Kroes: “wat bruist het hier!”

“Wat zitten jullie hier prachtig en wat bruist het hier!” Dank u mevrouw Kroes, welkom in het Launch Cafe. U bruist ook, echt. Op 26 maart bezocht Neelie Kroes het Noorden en dit is het verslag van een mooie dag, want dat was het. Het antwoord op de vraag die we vandaag veel kregen: hoe is ze nou, in het echt? Inspirerend, scherp, kwiek en vol humor.

Voor degene die het ontgaan is: Neelie Kroes was op donderdag 26 maart in Groningen voor een bezoek aan de Noordelijke startup wereld. Uiteraard ging Neelie het Launch Cafe niet stilletjes voorbij, in tegendeel. 

Koen Atema Launch Cafe

Deze foto is gemaakt door Gerhard Taatgen, bedankt Gerhard!

Wat heeft Neelie Kroes met Startups te maken?

Neelie Kroes is na haar termijn als Eurocommissaris voor de Digitale Agenda “Special Envoy” voor StartupDelta geworden. StartupDelta wil Nederland branden als “European West Coast for startups” en moet hét Europese walhalla worden voor innovatieve bedrijven en startups.

Op bezoek en in gesprek

Het bezoek van Neelie Kroes begon om 11:00u in de Mediacentrale, waar ook de voorloper van het Launch Cafe (YEAH!) ooit gestart is. In het kantoor van Voys presenteerden IMDS, CrowdyNews, CataWiki en Launch Cafe alumnus Tvilight hun indrukwekkende groeicijfers.

Na het programma in de Mediacentrale werd Neelie Kroes rondgeleid in het Launch Cafe, daar werd ze beneden ontvangen door een hoop startups en boven in het VentureLab door een zaal vol bestuurders, beslissers en directeuren. Met hen sprak ze over het verbeteren en verbinden van het Noordelijke startup ecosysteem.

Startup North Festival

In het Infoversum liet de Noordelijke startupwereld zich van haar beste kant zien. 260 jonge mensen die allemaal ‘iets’ met startups hebben waren getuige van een full dome show met pitches, live muziek en een speech van Neelie Kroes.

Na de muzikale intro van de Dudettes beklommen HackerOne, Water & Energy Solutions en Launch Cafe alumnus AttachingIT het podium. De daverende live demo van Chordify samen met de Dudettes, werd zelfs als ‘kippenvel momentje’ op Social Media beschreven.

Schermafbeelding 2015-03-27 om 15.04.24

Kortom: laten we dit vaker doen!

Leuk, Neelie Kroes was onder de indruk en danig geïnspireerd door haar bezoek aan het Noorden. Prachtig. Maar, de stemming zat er goed in bij het Startup North Festival in het Infoversum, dus laten we dit gewoon vaker organiseren. Toch?

Lees ook het blog van Voys over Neelie en het artikel in DVHN

Meer nieuws van het Launch Cafe

Nieuwe fase voor Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 23 november 2021
NIEUWS! In de zomer van 2020 hebben Niek en Koen afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand (Solide Vastgoed) over de positie en toekomst van het Launch Cafe. Per 1 januari... lees verder

Launch Cafe en Kwadraat samen verder

Nederlands Geplaatst op 11 september 2020
In 2012 is het Launch Cafe begonnen als startup en starters hotspot in de binnenstad van Groningen. Geïnspireerd door concepten uit Silicon Valley en Berlijn, is het Launch Cafe... lees verder