Met netwerken, kom je écht verder

i3event is een programma voor startende en bestaande ondernemers uit Groningen. Of het nu een nieuwe onderneming is, of een nieuwe tak binnen een bestaande onderneming, het maakt niet uit. i3event helpt een selectie van deze ondernemers met workshops, coaching en nog veel meer. Wij spraken met Rene Nederhand, oud-deelnemer van 13event, om uit te vinden waarom jij je hier voor moet aanmelden.

Rene Nederhand – Cogfor

Hoewel ik al langer met mijn bedrijf bezig was, vond ik het niet makkelijk om een precies te vertellen wat ik doe en waarom mensen mijn product zouden moeten kopen. i3 heeft mij geholpen om dit scherp te krijgen.

Waarom heb je je aangemeld voor i3event?

Toen ik me aanmeldde voor i3event bestond mijn bedrijf, Cogfor, al. Iemand in mijn kennissenkring vroeg me of dit niet iets voor mij was, dus meldde ik me aan. Ik werd uitgekozen om deel te nemen aan het programma, wat ik met veel plezier heb gedaan.

Hoewel ik al langer met mijn bedrijf bezig was, vond ik het niet makkelijk om een precies te vertellen wat ik doe en waarom mensen mijn product zouden moeten kopen. Cogfor ontwikkelt persoonlijke vindmachines voor kennisinstellingen en overheden. Het brengt relevante informatie naar de gebruiker zonder dat deze zelf hoeft te zoeken. Niet echt een gemakkelijk onderwerp om even snel uit te leggen. Ik hou van techniek, dus vertelde ik mijn techneutenpraatje aan iedereen. I3event heeft me geholpen om mijn verhaal duidelijk te krijgen zodat ik het op een manier kan vertellen die mensen aanspreekt.

Wat stond er daarna op het programma?

Workshops zijn een belangrijk programmaonderdeel van i3event. Ik heb workshops gevolgd over marketing, branding, Business Model generation en nog veel meer. Al deze workshops worden gegeven door experts op het vakgebied. Hoewel ik zelf al bekend was met de meeste van deze onderdelen omdat ik al langer bezig was, denk ik dat deze workshops ontzettend waardevol zijn. Je leert een concreter beeld te krijgen van je eigen onderneming. Naast workshops, is coaching ook een programmaonderdeel. Coaching is niet echt mijn ding. Ik krijg er kriebels van als ik dat woord hoor. Toch heb ik er erg veel aan gehad, dat moet ik toegeven. Vroeger had ik ontstoken ogen van het programmeren, mijn coach heeft me geleerd om aan mijn bedrijf te werken, in plaats van in mijn bedrijf. Dat heeft me echt enorm geholpen.

Waar heb je het meeste aan gehad?

Het belangrijkste aspect van dit programma is het netwerk waar je toegang tot krijgt. Er werken veel partijen mee aan i3event, wat een enorm waardevol netwerk oplevert. In mijn ogen is dat de grootste kracht van het evenement, want met netwerken kom je echt verder. Verder dan wanneer je een zak geld krijgt van een investeerder. Overigens, heb ik geen investeerders in de zin van financiën gevonden. Maar dat heb ik ook losgelaten, met dank aan i3event. Door te ‘bootstrappen’ kan mijn bedrijf onafhankelijk blijven. Bootstrappen houdt in dat je bedrijf organisch groeit, het verdiende geld investeer je in de groei van je bedrijf. Het gaat zo misschien langzamer in het begin, maar het leert je ook om creatiever met bepaalde zaken om te gaan.

Meld je aan voor i3event

Meedoen? Meld je aan en wie weet wordt je uitgenodigd om deel te nemen aan het programma! Aanmelden kan tot 1 december 2014.

Lees meer over het i3event

Meer nieuws van het Launch Cafe

Nieuwe fase voor Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 23 november 2021
NIEUWS! In de zomer van 2020 hebben Niek en Koen afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand (Solide Vastgoed) over de positie en toekomst van het Launch Cafe. Per 1 januari... lees verder

Launch Cafe en Kwadraat samen verder

Nederlands Geplaatst op 11 september 2020
In 2012 is het Launch Cafe begonnen als startup en starters hotspot in de binnenstad van Groningen. Geïnspireerd door concepten uit Silicon Valley en Berlijn, is het Launch Cafe... lees verder