Met crowdfunding naar het Cinedans filmfestival

Creative Monkey is een film- en animatie bureau, gevestigd in het Launch Café. Francesca Bardaro en Manuel Leito werken allebei bij Creative Monkey. Samen besloten ze een inzending te gaan maken voor het Cinedans festival. Een filmfestival, waar dans centraal staat. 

Waarom juist dit filmfestival?

“Met Creative Monkey maken we veel animaties en videos voor grote bedrijven zoals de ANWB. Dit is ontzettend leuk om te doen, het meedoen aan het filmfestival zien we wat dat betreft als een mooie extra artistieke uitdaging waarbij we nu ook onze passie voor dans een plekje kunnen geven.”

Point zero

In onze film wordt hiphop en tango met elkaar gecombineerd, wat nog niet veel is gedaan in Nederland. Het verhaal gaat over twee dansers, die elkaar nog niet kennen. Door te dansen leren ze elkaar kennen. Point zero is het moment waarop alles samenkomt. Waar alles stuk kan gaan, of juist op kan bloeien.

De prijzenkast van Creative Monkey

Dit is niet de eerste keer dat het team van Creative Monkey meedoet aan een filmfestival. Eerder sleepten ze al mooie prijzen in de wacht bij het filmfestival van Honda NL en bij het filmfestival van Firefox:

Crowdfunding

Dit project willen we financieren met crowdfunding. We gaan de première van de film houden in de oude suikerfabriek, gecombineerd met live muziek. Op deze manier komt de film echt goed tot haar recht. Mensen die onze crowdfunding campagne voor minimaal 20 euro sponsoren krijgen een ticket voor de Point Zero première.

Cinedans vind plaats op 11 – 15 maart 2015. Dan worden ook de prijzen uitgereikt. Succes, Monkeys!

Ik wil een kaartje voor de premiere

Meer nieuws van het Launch Cafe

Nieuwe fase voor Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 23 november 2021
NIEUWS! In de zomer van 2020 hebben Niek en Koen afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand (Solide Vastgoed) over de positie en toekomst van het Launch Cafe. Per 1 januari... lees verder

Launch Cafe en Kwadraat samen verder

Nederlands Geplaatst op 11 september 2020
In 2012 is het Launch Cafe begonnen als startup en starters hotspot in de binnenstad van Groningen. Geïnspireerd door concepten uit Silicon Valley en Berlijn, is het Launch Cafe... lees verder