Maar wat voor werk doe je eigenlijk?

Het Launch Cafe is een coworkingspace midden in de binnenstad van Groningen. Meer dan een bureau en een stoel, want het Launch Cafe heeft razendsnel internet en fantastisch netwerk van freelancers, startups en mensen voor wie hun werk ook hun passie is. Marthijs is community manager in het Launch Cafe en vertelt wat hij daar eigenlijk doet.

‘Okay, maar wat doe je dan precies?’

Wanneer je op feestjes bent waar niet iedereen je al kent, krijg je vaak de vraag: ‘Wat voor werk doe je eigenlijk?’ Nu is dat opzich een makkelijke vraag om te beantwoorden: het leukste werk ooit! Sinds augustus 2017 ben ik namelijk community manager van het Launch Cafe.

Maar die vervolgvraag, die is het lastigst. ‘Wat doe je dan precies?’ Tja, dat is ook wel een goede vraag. Kort door de bocht ben ik de eerste lijn in communicatie van het Launch Cafe, maar inhoudelijk is het dan nog steeds best vaag.’

‘Meer dan een bureau en een stoel’

De meeste mensen die werken in het Launch Cafe hebben niet veel nodig. Met een bureau, een stoel, supersnel internet en een goede bak koffie komen ze al een heel end. Maar dat is niet de reden dat ze naar het Launch Cafe komen.

Veel van onze communityleden zaten eerst thuis op een zolderkamer en daar kan je prima werken, maar mis je toch de dingen die werken zo leuk maken. In het Launch Cafe ben je altijd omringd door mensen die ook met hun eigen ding bezig zijn, maar daar ook graag over willen praten en sparren. Dat maakt het Launch Cafe meer dan een bureau en een stoel.

‘Ik krijg er energie van’

Aan mij die sfeer te faciliteren. Dit doe ik door mensen die het Launch Cafe bezoeken te laten zien hoe het allemaal reilt en zeilt, dit doe ik persoonlijk, maar voor de website hebben we bijvoorbeeld een filmpje gemaakt om te laten zien wat het Launch Cafe eigenlijk is.

Daarnaast organiseer ik events, zoo hadden we hier laatst een Launch Cafe-pubquiz, maar gaan we ook ieder jaar naar Schiermonnikoog met een groep. Het is gewoon een geweldige familie om tussen te mogen werken, daar krijg ik energie van.

Meer nieuws van het Launch Cafe

Nieuwe fase voor Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 23 november 2021
NIEUWS! In de zomer van 2020 hebben Niek en Koen afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand (Solide Vastgoed) over de positie en toekomst van het Launch Cafe. Per 1 januari... lees verder

Launch Cafe en Kwadraat samen verder

Nederlands Geplaatst op 11 september 2020
In 2012 is het Launch Cafe begonnen als startup en starters hotspot in de binnenstad van Groningen. Geïnspireerd door concepten uit Silicon Valley en Berlijn, is het Launch Cafe... lees verder