‘Er zit zoveel kennis onder één dak’

Rozemarijn van Dijk doet haar meeloopstage in het Launch Cafe en is derdejaars IPO-student (Industrieel Product Ontwerp ) aan de Hanzehogeschool in Groningen. Een stage bij het Launch Cafe bestaat uit drie delen: je helpt mee in de operationele werkzaamheden, je werkt aan je specifieke opdracht en je werkt aan kleine projecten voor de Launch Cafe-community. Rozemarijn vertelt wat ze zoal doet tijdens haar stage in het Launch Cafe.

‘De community wil actief meedenken met mijn ideeën’

‘Wat ik vooral heel leuk vind aan het Launch Cafe is dat er hier heel veel verschillende mensen zitten. Zo ben ik voor mijn specifieke opdracht aan het kijken naar wat ik kan verbeteren aan de fysieke eigenschappen van het gebouw.

Uit mijn vooronderzoek blijkt bijvoorbeeld dat er vanuit de community meer behoefte is aan stilte. Daarom ben ik nu aan het kijken hoe ik de akoestiek in het flexwerk-gedeelte kan verbeteren. Het is namelijk een hele hoge ruimte en het galmt nogal.

Ik heb daar alleen totaal geen kaas van gegeten. Het leuke aan het Launch Cafe is dat er zoveel kennis onder één dak zit. Iedereen weet wel weer van iets af en ze vinden het leuk om mij daarbij te helpen en om er over te vertellen: waar moet je aan denken en wat moet je vooral niet doen. Ze worden vet enthousiast als ik ze iets vraag.

Als ik dit soort dingen zou vragen aan een externe partij, dan is het antwoord al gauw: ‘oh, dan moet je dit kopen en dit’ en nu krijg ik gewoon objectieve adviezen en leuke feedback. Er wordt dus zeker meegedacht met mijn ideeën.’

De Launch Cafe-community

‘Ik ben wel ontwerper, maar ik had nog nooit een website ontworpen’

‘Een ander onderdeel van je stage in het Launch Cafe is het LaunchLab. Je bent dan voor de bedrijven in de Launch Cafe-community kleine opdrachten aan het uitvoeren. Eén van die LaunchLab-opdrachten waar ik aan mee heb mogen werken is Fit.nl.

Het leuke daaraan was dat we kritisch mochten kijken naar de landingspagina van Fit.nl. Wat zouden wij anders doen? Ik had daar nog niet zoveel ervaring mee, omdat ik meer een productontwerper ben en nog nooit een website had ontworpen. Je leert op deze manier ook heel veel van andere vakgebieden.’

Ook stage lopen bij het Launch Cafe?

Er zijn drie stageplekken beschikbaar binnen het Launch Cafe. Samen met twee andere stagiar(e)s zal je een multidisciplinair team vormen. Voor de periode februari 2019 zijn we naar het volgende opzoek:

– Je volgt een HBO opleiding en bent op zoek naar een meewerkstage.
– Je bent assertief
– Ondernemend
– Communicatief en sociaal vaardig
– Affiniteit met internet

Ben je al ondernemer? Of volg je de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD), Industrieel Product Ontwerp (IPO) of Management Economie Recht (MER)? Dan heb je zeker een streepje voor!

Meer nieuws van het Launch Cafe

Nieuwe fase voor Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 23 november 2021
NIEUWS! In de zomer van 2020 hebben Niek en Koen afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand (Solide Vastgoed) over de positie en toekomst van het Launch Cafe. Per 1 januari... lees verder

Launch Cafe en Kwadraat samen verder

Nederlands Geplaatst op 11 september 2020
In 2012 is het Launch Cafe begonnen als startup en starters hotspot in de binnenstad van Groningen. Geïnspireerd door concepten uit Silicon Valley en Berlijn, is het Launch Cafe... lees verder