Drie kloeke tools voor Startup Weekend Groningen

Het Startup Weekend 2014 Groningen staat voor de deur. Op 7, 8 en 9 november komen pak ‘m beet 100 ondernemers en creatievelingen bij elkaar om in verschillende teams een idee uit te werken tot een product. Launch Café-flexwerker Bart Breij kan niet wachten. De *appmeister* van iCulture.nl zet alvast drie handige tools voor het Startup Weekend op rij. Zó werk je dat idee wel uit.

Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, Launch Cafe flexwerker in hart en nieren en fanatieke deelnemer van Startup Weekend Groningen.

Post-it Plus

Post-it Plus is een van de vernuftigste apps die ik de laatste tijd heb getest. Hij lijkt geknipt voor Startup Weekend, waarin elke brainstormsessie gepaard gaat met een grote stapel post-it’s. Je richt de iPhone-camera op je poster met felgekleurde briefjes en de app herkent alle plakkertjes. Ze worden meteen ingescand, waarna je ze in de app op een rij hebt én kan indelen in subgroepen. Na het Startup Weekend heb je er ook nog wat aan, want je kan de digitale post-it’s exporteren als PDF.

Post-it Plus is er alleen voor de iPhone

Quip

Of het nou een businessplan is of gewoon een verzameling van gedachten: als je gezamenlijk aan tekst wilt werken, grijp je al snel naar Google Docs. Ik ben zelf veel meer gecharmeerd van Quip. De tekstverwerker werkt soepeler op de website en in aparte apps voor de iPhone, iPad en Android. Tekst bewerken doe je in een lekker rustige schrijfomgeving en bedient met logische knoppen. Quip houdt alle wijzigingen van de groepsgenoten bij in een apart kader. Dat kader is trouwens ook een chatvenster, zodat je meteen ook een groepsapp hebt. Sinds kort heeft Quip trouwens ook spreadsheets waarin je samen met cijfers kan morren.

quip-app
Quip is er als website en als app voor iPhone en Android

Google Forms

Ik geloof in de Lean startup-methode van Eric Ries: verzamel zo snel mogelijk (gratis) feedback over je startup, zodat je zeker weet dat er behoefte is aan het product dat je maakt. Google Forms is een geweldige manier om zo snel mogelijk aan die feedback te komen. Maak een formulier aan met kritische vragen over je idee en deel die de link op sociale media. Zo verzamelde mijn groepje vorig jaar binnen een dagdeel 150 ingevulde formulieren over een mobiele game die moet aanzetten tot beweging. Een goudmijn aan feedback. Google Forms toont de resultaten niet alleen in tabellen, maar visualiseert ze met één druk in diagrammen. Kan je ze meteen gebruiken voor de eindpresentatie op de zondagavond.

Google Forms is gewoon een ouderwetse website

Koop nú je Startup Weekend ticket

Meer nieuws van het Launch Cafe

Nieuwe fase voor Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 23 november 2021
NIEUWS! In de zomer van 2020 hebben Niek en Koen afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand (Solide Vastgoed) over de positie en toekomst van het Launch Cafe. Per 1 januari... lees verder

Launch Cafe en Kwadraat samen verder

Nederlands Geplaatst op 11 september 2020
In 2012 is het Launch Cafe begonnen als startup en starters hotspot in de binnenstad van Groningen. Geïnspireerd door concepten uit Silicon Valley en Berlijn, is het Launch Cafe... lees verder