Corona updates

Hieronder vind je actuele berichten over maatregelen met betrekking tot Corona in het Launch Cafe. Deze pagina is om gebruikers van het Launch Cafe van informatie te voorzien. (Click here for the English version of this page)

Update 29 september 2020

Het is een tijdje geleden dat we een update over Covid-19 hebben geschreven, maar naar aanleiding van de persconferentie van gisteren en de verscherpte corona-maatregelen, hebben we even een paar dingen voor je op een rij gezet. Maar het allerbelangrijkste is dat we ons houden aan de richtlijnen van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan
Sinds de start van het Launch Cafe hebben we ons altijd verzet tegen het thuiswerken, maar sinds dit jaar is ook onze boodschap: ‘Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.’ Als je thuis kan werken, doe dat dan zoveel mogelijk. Als geen ander begrijpen we dat thuiswerken niet altijd de meest ideale situatie is. Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan en als het echt niet anders kan, ben je bij ons welkom. Geef alleen wel aan wanneer je komt werken: dit kan in onze web-app, via de mail en via de Telegram DM van onze community manager.

Volgens de nieuwe richtlijnen mogen er maximaal 30 mensen in een ruimte, op dit moment redden we dat aantal bij lange na niet en kan iedereen afstand houden. Alle werkplekken staan 1,5 meter uit elkaar en we hebben op veel plekken in het band desinfectiepompjes staan. Mocht de drukte toenemen kan het zijn dat we alsnog besluiten het flexibele gedeelte (en dus de voordeur) dicht te houden.

Voor nu gaan we er van uit dat onze community verstandig genoeg is de situatie in te schatten. Zie je dat andere mensen moeite hebben met de maatregelen, spreek ze hier gerust op aan, alleen samen kunnen we het LC open houden.

Dit betekent dus dat we onze flexibele werkplekken (en dus ook de voordeur) (voorlopig) elke werkdag open houden van 09:00 tot 18:00. Wel schroeven we de bezetting van team-LC naar beneden, gezien de teruglopende drukte (omdat meer mensen weer thuis werken). Elke werkdag is er tenminste een huismeester (Ed of Cris) en iemand van de operationele kant van het LC aanwezig (Julia, Roos, Pieter of Marthijs). Er is dus altijd wel iemand aanwezig.

Ben je thuis aan het werk en mis je sociaal contact? Je mag Marthijs (community manager) altijd een berichtje sturen, dan plannen we een (video)belmomentje in.

Heb je vragen of suggesties? Laat het dan aan iemand van team Launch Cafe weten, dit kan via de bekende communicatiekanalen.

Groetjes,

Team Launch Cafe
Cris, Ed, Julia, Pieter, Roos en Marthijs

Update 30 juli 2020

15 juli is de laatste keer dat we je hebben bijgepraat. Het meeste daarvan is onveranderd. Het Launch Cafe is nog steeds open, we houden ons nog steeds aan de richtlijnen van het RIVM en gezien de drukte hebben we nog steeds het liefst dat je aangeeft wanneer je komt.

Met het oog op die drukte hadden we ook tijdelijk de uitgave van onze strippenkaarten stopgezet. En iedereen opgeroepen deze strippen op te komen maken. Inmiddels zien we dat de drukte gelukkig overzichtelijk blijft. Daarom starten we per 1 augustus weer met de uitgave van de strippenkaarten.

Goed nieuws, dus! Wil je langskomen? Laat het ons even weten! Dan plannen we een bezoek voor je in en vertellen we je hoe je voortaan zelf je bezoek kan inplannen.


Update 15 juli 2020

Het Launch Cafe is voorzichtigjes uit de lockdown. Dit doen we stapje voor stapje, zodat we geen onveilige situaties creëren. Dit betekent het volgende:

Voor flexwerkers:

Flexers met een abonnement kunnen weer werken in het Launch Cafe.

We hebben we het liefst wel even dat je aangeeft dat je komt, met oog op de drukte in het Grand Cafe. Mensen met een flex-abonnement kunnen dit doen via onze Web-app.

Voorlopig verkopen we geen nieuwe strippenkaarten, maar je bent wel welkom om je huidige strippen op te komen maken. Met het oog op drukte hebben we het liefst dat je ons laat weten dat je komt. Je kan ons altijd bellen of mailen.

Algemene maatregelen:

Huismeesters en community manager zijn weer aanwezig op de tijden dat je het gewend bent.

We monitoren de drukte in het pand op basis van het aantal devices die aangesloten zijn op het internet. Dit doen we in samenwerking met Greatwaves, privacy is hierbij het uitgangspunt. De data is volledig geanonimiseerd, bevat geen persoonsgegevens en wordt niet langer dan 7 dagen opgeslagen.

Met het oog op de drukte hebben we ook besloten voorlopig de borrels en de lunch niet meer gezamenlijk in grote groepen te organiseren. Ook verhuren we voor nu geen vergaderruimtes aan externe partijen.

Op basis van ervaringen, feedback en data sturen we bij indien nodig. Als het op bepaalde plekken in het pand te druk is, zullen we de drukte verspreiden.

Het RIVM heeft nog het steeds het advies: werk vanuit huis als je kan. Het Launch Cafe kan niet beoordelen of jij thuis kan werken of niet. Maak daarom zelf de afweging of je voorlopig thuis blijft werken, of weer vanuit het Launch Cafe gaat werken. Uiteraard ben je alleen welkom als je helemaal geen klachten hebt.

BELANGRIJK:
Wil je weer regelmatig werken in het Launch Cafe? Vul dan het volgende formulier in:

https://forms.gle/wR78N7pez6NqcGvk7

Heb je suggesties voor het Launch Cafe? Laat het ons weten! Deze situatie is ook voor ons uniek, dus ideeën zijn van harte welkom!

_____________________

Update 19 mei 2020

Het Launch Cafe bereidt zich voor om weer voorzichtig uit de lockdown te gaan. Dit doen we stap voor stap, zodat we geen onveilige situaties creëren. We nemen de volgende maatregelen:

Voor flexwerkers:

1.) Het is voorlopig nog niet mogelijk om te komen flexwerken in het Launch Cafe.

We snappen dat dit een enorme domper is voor mensen met een flexplek. We hebben dit besluit met tegenzin genomen en we hopen dat we flexers gauw weer kunnen ontvangen in het Launch Cafe. Wanneer dit kan, is afhankelijk van de drukte in het pand en hoe beheersbaar de maatregelen zijn.

Voor vaste werkplekken:

2.) Per 25 mei gaat het Launch Cafe weer open voor mensen met een vaste werkplek. Afhankelijk van de drukte en de ervaringen, kunnen in een later stadium ook flexwerkers in het Launch Cafe terecht.

3.) Het kan zijn dat je niet meer op je eigen vertrouwde vaste werkplek kunt gaan werken, omdat we de drukte moeten verspreiden. We vragen hiervoor begrip en medewerking.

Algemene maatregelen:

4) Iedereen die voornemens is om vanaf 25 mei in het Launch Cafe te gaan werken, moet een formulier invullen (zie onderaan deze mail). Op basis van dit formulier kunnen we inschatten hoe druk het gaat worden en bij een eventuele uitbraak kunnen we vlot communiceren.

5.) De huismeesters werken in de avonduren en in het weekend. Op woensdag en vrijdag is Ali als huismeester overdag aanwezig.

6.) We vragen iedereen om een koffie/ theekop van huis mee te nemen en deze ZELF af te wassen.

7.) de koffiemachine op de 1e verdieping wordt z.s.m. verplaatst naar de hal op de 1e verdieping. Hier is meer ruimte dan in de keuken. In verband met een reparatie, is het nog niet helemaal duidelijk wanneer dit gaat gebeuren.

8.) in de loop van volgende week, gaat de tussendeur naar de 1e en 2e verdieping op slot. Gebruikers van de 1e en 2e verdieping gaan dan via een andere ingang naar binnen. De bovenverdiepingen worden als het ware gescheiden van de begane grond, om drukte en verkeer in het pand beheersbaar te houden.

De mensen die op de 1e en 2e verdieping werken, krijgen hiervoor aanvullende instructies.

9.) We monitoren nauwkeurig de drukte in het pand obv het aantal devices die aangesloten zijn op het internet. Dit doen we in samenwerking met Greatwaves, privacy is hierbij het uitgangspunt. De data is volledig geanonimiseerd, bevat geen persoonsgegevens en wordt niet langer dan 7 dagen opgeslagen.

10) Gezamenlijke lunch en borrels zijn niet toegestaan.

11) Op basis van ervaringen, feedback en data sturen we bij indien nodig. Als het op bepaalde plekken in het pand te druk is, zullen we (delen van) het pand ontruimen.

Het RIVM heeft nog het steeds het advies: werk vanuit huis als je kan. Het Launch Cafe kan niet beoordelen of jij thuis kan werken of niet. Maak daarom zelf de afweging of je voorlopig thuis blijft werken, of weer vanuit het Launch Cafe gaat werken. Uiteraard ben je alleen welkom als je helemaal geen klachten hebt.

BELANGRIJK:
Wil je vanaf 25 mei weer op een vaste werkplek OF in je kantoor werken in het Launch Cafe? Vul dan het volgende formulier in:

https://forms.gle/wR78N7pez6NqcGvk7

Heb je suggesties voor het Launch Cafe? Laat het ons weten! Deze situatie is ook voor ons uniek, dus ideeën zijn van harte welkom!

Update (12 maart 2020):

RIVM adviseert mensen om tot 31 maart zoveel mogelijk vanuit huis te werken en om evenementen/ plekken met veel mensen te vermijden. Vanwege deze kritieke situatie en vanwege onze internationale community voelen we de verantwoordelijkheid om onze flexplekken tijdelijk te sluiten.

Mensen met een eigen kantoor of werkplek blijven toegang houden tot het gebouw met hun eigen sleutel. Of je komt werken of niet is je eigen verantwoordelijkheid, hetzelfde geldt voor het ontvangen van gasten. Houd er rekening mee dat we (tijdens kantooruren) niet in de gelegenheid zijn om service te verlenen, dit betekent:

– geen schoonmaak
– geen verse koffie
– receptie/ontvangst
– pakketontvangst
– overige diensten die jullie van ons gewend zijn

We adviseren iedereen om zoveel mogelijk thuis te werken en hopen iedereen gauw weer in goede gezondheid te zien in het Launch Cafe.


Update 1: huismeesters

In verband met het coronavirus en het feit dat twee van onze huismeesters vanwege hun leeftijd in een risicogroep vallen, heeft het team van het Launch Cafe besloten Ed en Cris voorlopig thuis te laten.

Voor de dagelijkse gang van zaken betekent dit dat andere leden van het team zich tijdelijk ook bezighouden met huismeester-taken:

– De wc’s worden 2x per dag schoongemaakt.
– We houden de aanwezigheid van zeep en papieren handdoekjes nauwlettend in de gaten.
– Prullenbakken worden minimaal 1x per dag geleegd
– Prullenbakken zonder deksel worden vervangen door met deksel (tip van Wouter, dank!).

Wat kan je zelf doen?
– Volg de adviezen van RIVM, blijf thuis als je niet fit bent
– Ben jij of iemand uit je directe omgeving gediagnostiseerd, laat het ons weten via het contactformulier
– Maak je eigen bureau + toetsenbord/ muis etc regelmatig schoon
– Ruim je eigen kopjes/ vuile vaat op en doe dit in de vaatwasser
– Heb je een hygiene of anti-corona tip, laat het aan team Launch Cafe weten via het onderstaande formulier.

Bonus: wil je ons helpen? ❤️ het is top als je bijvoorbeeld wilt helpen stofzuigen. Overleg dit even met het LC team.

Contactformulier:

    Lees hier de privacy verklaring: http://bit.ly/LC-Privacy