Bedrijf van de maand februari: Appmantle

Wat is een mijlpaal waard als je deze niet viert? Precies helemaal niks. In het Launch Cafe werken elke dag meer dan 100 ZZP-ers, freelancers en startups keihard om hun bedrijf te laten groeien. Daarom licht het Launch Cafe iedere maand een bedrijf uit dat iets te vieren heeft. Februari 2019 is dat Appmantle, een van de nieuwe toevoegingen aan de Launch Cafe-community, maar wat doen ze eigenlijk? We spraken met Arjan de Wit, Bert-Jan Verwer en Leon Koole van Appmantle.

Alle nominaties voor Appmantle waren van een gelijke strekking: “Superleuke jongens, een goede toevoeging voor de Launch Cafe-community, maar ik heb eigenlijk geen idee wat ze precies doen.”

‘Iets vets bouwen’

Arjan de Wit, Bert-Jan Verwer en Leon Koole kennen elkaar van hun studie Communication & Multimedia Design. “Tijdens onze minor kregen we de kans ‘iets vets’ te bouwen. Het maakte ons niet echt uit wat, als het maar vet was. Het is uiteindelijk een platform geworden”, vertelt De Wit. Na de minor was afgerond, zijn de jongens gaan afstuderen op hun eigen bedrijf. Inmiddels zijn de heren afgestudeerd en keihard aan de weg aan het timmeren met hun eigen bedrijf.

‘Dat kunnen we beter en gebruiksvriendelijker’

De jongens van Appmantle zijn druk bezig met het ontwikkelen van een platform waarmee mensen zelf apps kunnen maken, “En dat dan zonder dat ze hoeven te kunnen programmeren”, vertelt Koole. Koole legt het proces verder uit: “Je sleept de onderdelen die je die je in de app wil, de app in”, vergelijkbaar met wat Squarespace doet voor websites. “Het is natuurlijk niet een super uniek idee”, vult Verwer aan, “Maar van de bestaande apps die dit doen, vinden we dat het veel beter, vetter en gebruiksvriendelijker kan”, vervolgt hij.

Om de schoorsteen aan het roken te houden neemt Appmantle ook losse klussen aan. “Dat zijn echt maatwerk klussen, dat loopt uiteen van een gewone WordPress website, tot een geavanceerd custom CMS-systeem”, aldus Verwer.

Glitterbot

Dat is niet het enige waar de heren aan werken, hun mantra om gewoon ‘iets vets’ te bouwen, zetten ze vrolijk door. “Het belangrijkste is dat we leuke dingen blijven doen. Dat we plezier houden in ons werk”, vertelt Verwer. Een voorbeeld hiervan is Glitterbot, deze chatbot voor Slack stuurt elke werkdag om negen uur een glitterplaatje dat je een fijne dag wenst. De Wit begint helemaal te glunderen wanneer hij over Glitterbot praat: “Het vette is dat het nu ook door een groot Amerikaans bedrijf gebruikt wordt.”

Omringd door andere bedrijven

Appmantle werkt aan hun platform, het maatwerk en andere vette dingen in het Launch Cafe. “We hebben heus wel andere locaties op het oog gehad om te werken. Maar het fijne aan het Launch Cafe is dat we gewoon naar beneden kunnen lopen, om contact te hebben met andere bedrijven. Dat is die paar tientjes extra wel waard”, vertelt Verwer over de coworkingspace.

Wat is het volgende bedrijf van de maand?

Wil je het volgende bedrijf van de maand nomineren? Dat kan via het formulier hieronder:

Meer nieuws van het Launch Cafe

Nieuwe fase voor Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 23 november 2021
NIEUWS! In de zomer van 2020 hebben Niek en Koen afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand (Solide Vastgoed) over de positie en toekomst van het Launch Cafe. Per 1 januari... lees verder

Launch Cafe en Kwadraat samen verder

Nederlands Geplaatst op 11 september 2020
In 2012 is het Launch Cafe begonnen als startup en starters hotspot in de binnenstad van Groningen. Geïnspireerd door concepten uit Silicon Valley en Berlijn, is het Launch Cafe... lees verder