Workshop Transmedia Storytelling Internet killed the videostar!

Event Details

Datum: donderdag 12 mei 2016
Tijdstip: 20:00 uur - 23:00 uur
Locatie: Launch Café
Dit event is in het: Nederlands

Transmedia storytelling is een nieuwe manier van verhalen vertellen waarbij er niet meer wordt uitgegaan van een ‘single medium’ zoals een film of een boek. Via een stelsel van meerder media-platformen wordt er een coherente verhalen wereld opgebouwd waar het publiek zich in kan onderdompelen. Elk stukje van het verhaal wordt geplaatst op een uniek medium, pas wanneer het publiek alle stukje bij elkaar gezocht heeft ontstaat het complete verhaal. Deze manier van verhalen vertellen is ontstaan vanuit de fan-cultuur waarbij grote groepen fans zelf content ging maken om verhalen werelden groter te maken. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij films als Starwars uit de jaren ’70. Tegenwoordig wordt transmedia storytelling ook veel gebruikt binnen marketing strategieën, omdat het de mogelijkheid geeft om mensen intrinsiek te motiveren voor een bepaald merk of merkgevoel.

In de workshop ga je zelf aan de slag met een storycanvas om je eigen transmediale verhalen wereld vorm te geven. Daarbij wordt je ondersteunt door studenten Communication & Multimedia Design van de NHL Hogeschool in Leeuwarden die de minor Transmedia Storytelling volgen en zelf bezig zijn om dit soort verhalen werelden te construeren.

Planning van de avond:

– 20.00 – 21.00 Uitleg: wat is Transmedia Storytelling door Robert Keun
– 21.00 – 21.30 Voorstellen studenten en hun projecten
– 21.30 – 22.00 Uitleg: Hoe werkt het story-canvas
– 22.00 – 23.00 Aan de gang met je eigen transmediale verhalenwereld.
Tussen door zullen we regelmatig pauze houden.

De workshop is bedoeld voor verhalenvertellers, mediamakers, marketingmensen en andere geïnteresseerden.

De avond staat onder leiding van Robert Keun. Hij is docent transmedia storytelling aan de opleiding CMD bij de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Zowel als maker en als docent heeft Keun veel ervaring met transmedia storytelling, tijdens zijn recente master-studie Kunsteducatie heeft zijn afstudeer-onderzoek in het teken gestaan van transmedia storytelling.

Future events