De 5 voordelen van flexwerken

Het Launch Cafe is nu ruim 4 jaar open. Inmiddels werken er tientallen ondernemers, ZZP’ers, designers, nerds, schrijvers en startups dagelijks in het Launch Cafe. Sinds de start hebben we duizenden mensen leren kennen, we hebben onderzocht wat voor hen de belangrijkste redenen zijn om te gaan werken vanuit het Launch Cafe.

Koen Atema – oprichter Launch Cafe

We hebben inmiddels al een he-le-boel mensen over de vloer gehad in het Launch Cafe. Dit zijn de vijf belangrijkste redenen waarom mensen op zoek gaan naar een gedeelde werkplek in plaats van een (thuis)kantoor…

1.) Ik mis collega’s om mij heen

Mensen die thuis werken, beginnen na een paar maanden de sociale contacten op de werkvloer te missen. Het gaat dan niet alleen om het praatje bij de koffiemachine, maar ook om het ontbreken van sparringspartners. Op zich logisch: in vergelijking met een fulltime kantoorbaan, mis je tot 40 uur aan sociale contacten per week.

2.) Ik werk niet meer thuis, het voelt alsof ik op kantoor woon.

Als je thuis werkt, ben je altijd aan het werk. Maar dan wel met heel veel onderbrekingen. Overdag leidt de hond, de huishouding en de televisie af…   Vervolgens werk je ’s avonds wat langer door omdat de stapel werk nog niet uit het zicht is. Veel mensen geven aan dat ze graag de deur achter zich dicht willen trekken en weer écht thuis te komen na een dag werken.

3.) Ik wil geen klanten thuis ontvangen

Het voelt voor veel mensen niet altijd fijn om klanten thuis te ontvangen. Het koffiezaakje om de hoek is een goed alternatief, hoewel het winkelend publiek de zakelijke setting kan verstoren. Vaak heeft dit met een professionele uitstraling van je bedrijf te maken, maar uiteraard past dit punt ook goed in de categorie ‘werk en privé gescheiden houden.’

4.) Ik wil mijn netwerk uitbreiden

Als je bezig bent met het opzetten of runnen van een bedrijf, is het altijd goed om je te omringen met talentvolle mensen. Voor advies, inspiratie of nieuwe samenwerkingen.  Netwerkbijeenkomsten bieden daarbij natuurlijk uitkomst, maar een onverwachtse ontmoeting bij de koffiemachine, lunch of vrijdagmiddagborrel kan soms nog veel waardevoller zijn. In het Launch Cafe hebben we op deze manier al veel nieuwe bedrijven of gezamenlijke projecten zien ontstaan.

5.) Ik wil flexibiliteit en een minimale investering

Veel mensen starten hun zoektocht naar een kantoor. Al snel kom je erachter dat je borg moet betalen, minimaal een jaarcontract moet tekenen voor de huur en zelf inventaris moet kopen. Een flinke hobbel voor veel startups, daarom bieden we volledig ingerichte werkplekken zonder borg en contracten die je elke maand kan opzeggen. Een flexplek kan je zelfs per dag huren.

Probeer het zelf gratis uit

Het Launch Cafe is recent uitgeroepen tot beste ‘buiten de deur’ werkplek van Groningen (en derde van Nederland!). Bij onderstaande prijzen is koffie, thee, internet, schoonmaak etc. inbegrepen.

Flexibele werkplek: 110 euro per maand of 17,50 euro per dag (meer informatie)
Je eigen ingerichte werkplek: 260 euro per maand (meer informatie)

Probeer zelf een flex werkplek, een hele dag gratis! Schrijf je in voor een gratis proefdraaien in het Launch Cafe:

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
    Op welke datum wil je het Launch Cafe gratis uitproberen?
    Lees hier de privacy verklaring: http://bit.ly/LC-Privacy